Voordat de hond wordt gewassen worden eerst de nagels geknipt, de oren nagekeken en gecontroleerd op klitten. Wordt een hond geschoren dan was ik het na die tijd. Soms wassen de mensen thuis de hond en dan hoef ik alleen maar te scheren.

Indien de hond zo erg in de klit zit dat het meer vilt is dan zal ik het hondje scheren. In dat geval is ontklitten namelijk zeer pijnlijk en langdurig werk en het haar groeit toch altijd weer aan. Mocht u het lastig vinden om uw hond goed te borstelen dan kan ik samen met u kijken hoe u het doet  en of de juiste borstel en kam gebruikt word. Wilt u een fris ruikend hondje dan kunt ook bij mij terecht voor een wekelijkse was en föhn beurt. Ook kunt u bij mij flesjes shampoo krijgen om uw hondje thuis te wassen.

Ook flesjes leave-in spray zijn bij mij te koop. Deze kunt u onbeperkt in de vacht spuiten waardoor de vacht makkelijker te kammen is en waarbij de hond ook nog eens lekker ruikt.

De merken waar ik mee werk zijn “Nature’s specialisaties” en “Denzyna dog”. Beide merken zijn op natuurlijke basis en hebben verschillende type shampoo. Voor elke type vacht is een bepaald soort shampoo maar omdat er zoveel is maak ik een keuze. Ik kijk als de hond op de tafel staat wat de staat van de vacht en de huid is. 

Ik trim geen katten waarom niet, katten trimmen is een andere behandeling dan honden trimmen en ik heb er geen scholing voor gedaan.